De vakantieperiode is ten einde, we gaan weer aan het werk! Het volgende stukje is van Andy Bounds, één van onze faculteitsleden. Het gaat over het blijvend veranderen en verbeteren van communicatie.

Als u uw communicatie blijvend wilt verbeteren, dient u het volgende te bepalen:

  • Wat u wilt verbeteren
  • Hoe u het blijvend kunt maken

Klinkt vanzelfsprekend, toch?

Toch heb ik veel mensen gezien die het eerste punt oppakken (“Ik wil beter delegeren”) maar niet het tweede (‘Ik weet dat ik beter wil delegeren. Maar ik heb het druk dus ik heb nu geen tijd om er over na te denken.”
Dus in plaats van te denken: “wat wil ik nu verbeteren?”, vervolgens veranderen voor een paar dagen en dan weer terug te vallen in oude gewoontes, kunt u beter mijn “Halveer het Aanpak” toepassen:

Geef aan hoe u uw communicatieve vaardigheden verbeterd zou willen zien op datum X (laten we aannemen dat u een briljante presentator wilt worden, en X is over 16 weken).
Halveer het: vraag “waar moet ik over 8 weken staan (de helft van 16), om ervoor te zorgen dat ik over 16 weken ben waar ik wil zijn? (In dit voorbeeld kan het zijn dat u een paar presentaties hebt gegeven voor een groot publiek en goede feedback hebt gehad, maar dat er duidelijke verbeterpunten zijn)

Halveer het: vraag “waar moet ik over 4 weken staan, om mijn 8 weken doel te bereiken?’

Blijf het halveren: ‘En wat moet ik in staat zijn om over twee weken te doen? Een week? Een halve week? …. ‘

… Dus wat moet ik vandaag / morgen doen om aan de slag te gaan? Want als ik dat niet doe, weet ik nu al dat ik mijn 16 weken doel nooit zal bereiken.

Deze benadering heeft een veel grotere kans op blijvende verbetering. Natuurlijk moet u uzelf veel en vaak helpen om de kans op succes te vergroten.

Volg de stappen
Noteer alle relevante stappen in uw agenda, zodat u ze de juiste tijd en prioriteit geeft.
Bedenk, in aanvulling op uw agenda, wat / wie u tijdens dit proces zou kunnen helpen – collega’s, uw leidinggevende, beschikbare middelen, en ga zo maar door.
Ik sta erom bekend dat al mijn presentaties zeer interactief zijn. Mijn publiek communiceert altijd met mij en / of met elkaar door de oefeningen die wij samen doen.

Maar vroeger waren ze dat niet. Sterker nog, niemand vraagt me waarom mijn presentaties nu zo interactief zijn. Maar als ik een paar jaar geleden niet de Halveer het benadering was gaan toepassen, dan zouden mijn presentaties nog steeds niet interactief zijn.

Dus, welke blijvende veranderingen wilt u maken? En hoe gaat u ervoor zorgen dat u ze ook daadwerkelijk maakt?

Wat wilt u wilt verbeteren en hoe maakt u die verbetering blijvend (bijvoorbeeld door gebruik te maken van “Halveer het”) .

Zonder de eerste zult u niet verbeteren. Zonder de tweede zal het niet blijvend worden.